©  BELGA

Waasland-Beveren springt opnieuw over Cercle Brugge na nipte zege tegen Eupen

Waasland-Beveren heeft het uitgestelde duel tegen Eupen met het kleinste verschil gewonnen. Michael Frey maakte al vroeg het enige doelpunt van de wedstrijd. Stef Peeters miste de gelijkmaker vanop de stip. W-B geeft de rode lantaarn door aan Cercle Brugge.

“Vandaag is het moment van nu of nooit. We hebben er alles aan gedaan om vandaag 100% te zijn, dus geen excuses.” De boodschap van trainer Nicky Hayen was duidelijk voor het duel tegen Eupen. De spelers van Waasland-Beveren hadden goed geluisterd. Ze speelden hun sterkste eerste helft van het seizoen. De fusieclub was baas en Eupen had duidelijk moeilijkheden met de hoge druk. Na enkele kleine kansjes kwam de thuisploeg na dik tien minuten op voorsprong. Leuko zette zich goed door op rechts en bracht de bal schijnbaar ongevaarlijk voor doel, maar doelman Defourny duwde de bal recht in de voeten van Frey. De Zwitserse spits nam het cadeautje met beide handen in ontvangst en knalde de 1-0 tegen de touwen. Zijn zevende doelpunt in de competitie.

Waasland-Beveren ging op zoek naar de dubbele voorsprong, al stak Eupen af en toe de neus aan het venster. Op het half uur kregen de Panda’s de kans om de bordjes in evenwicht te hangen. Leuko haalde Baby neer in de zestien. Ref Lambrechts twijfelde niet en wees naar de stip. Maar doelman Jackers ranselde de elfmeter van Stef Peeters uit de linkerhoek. Nauwelijks enkele minuten later knikte Prevljak van dichtbij over het doel. Zo’n kansen laat de Bosnische spits normaal niet liggen. Waasland-Beveren kwam met de schrik vrij.

Klungelende Defourny

Maar toen sloeg Theo Defourny opnieuw aan het klungelen. Hij speelde de bal recht in de voeten van Koita. De vinnige flankaanvaller, voor het eerst terug in de basis na zijn blessure, dribbelde de Eupense doelman, maar Amat bracht nog redding op de lijn. De rebound van Frey werd eveneens afgeblokt. En het schot van Bertone zoefde naast het doel. Driemaal is normaal scheepsrecht, maar blijkbaar niet op de Freethiel.

Na rust kwam Eupen beter in de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een enorme kans voor Prevljak. De Bosniër kapte Wuytens eenvoudig uit maar besloot pal op doelman Jackers. Ook in de rebound kon Baby de bal niet over de lijn werken. Nadien moest Jackers ook nog redding brengen op het schot van Peeters. Aan de overkant zweefde Defourny de kopbal van Wuytens uit zijn doel. Eupen ging op zoek naar de gelijkmaker en Waasland-Beveren zakte steeds dieper terug. Waasland-Beveren hield stand en won voor het eerst sinds 13 december. De fusieclub geeft de rode lantaarn door aan Cercle Brugge. Operatie redding is ingezet.

(Wim Houttequiet)

 

 ©  BELGA

Volg het nieuws over Waasland-Beveren overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws