© BFM

Varkens sterven in vrachtwagen die vuur vat op E19

Een tiental varkens zijn maandagochtend gestorven in een oplegger op de E19 in Waarloos (Kontich), nadat er brand was ontstaan. De brandweer kreeg de vlammen uiteindelijk snel onder controle, zodat de andere dieren - ongeveer 200 varkens - de brand wel overleefden.

Kort na half vier maandagochtend merkte een vrachtwagenbestuurder dat er brand was ontstaan aan zijn oplegger. Hij kon zijn truck nog op de pechstrook zetten. De man probeerde, met de hulp van nog enkele automobilisten, het vuur met een brandblusapparaat te doven, maar dat bleek onvoldoende om de vlammen te doven. Bij aankomst van de brandweer steeg er al enorm veel rook op.

De politie en de brandweer sloten de E19 zelfs volledig af zodat het vuur in alle veiligheid kon worden geblust. Toen de brand onder controle was, werd opnieuw één rijstrook vrijgegeven. Een tiental varkens overleefden de brand niet. Zij stikten door de rook die vrijkwam.

De varkens die de brand overleefden zijn flink geschrokken. Zij werden op een andere vrachtwagen overgeladen.

De kadavers van de varkens die de brand niet overleefden, zullen door een gespecialiseerde firma worden geruimd.

Mogelijk is de brand ontstaan door een probleem met de remmen. Tegen het begin van de ochtendspits was de E19 weer helemaal vrij.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Kontich in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws