Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Shutterstock

Verpleegkundige blijft grootste knelpuntberoep

De job van verpleegkundige blijft het grootste knelpuntberoep in Vlaanderen. Dat blijkt donderdag uit de nieuwe knelpuntberoepenlijst die is voorgesteld door minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Naast de zorg, horen ook de bouw- en de IT-sector bij de sectoren met de grootste aantallen knelpuntberoepen.

jvhBron: BELGA

De lijst van knelpuntberoepen wordt elk jaar samengesteld door de VDAB. Het gaat om beroepen waarvoor werkgevers moeilijk geschikt personeel vinden. Voor de redactie van zijn lijst baseert de VDAB zich op zijn gegevens over vacatures en werkzoekenden enerzijds, maar ook op een bevragen van VDAB-experten en sectororganisaties anderzijds.

Op de nieuwe lijst staan alles samen 190 knelpuntberoepen. In vergelijking met vorig jaar zijn zes knelpuntberoepen van de lijst verdwenen en werden er acht nieuwe aan toegevoegd. Nieuw zijn de ‘corona-knelpuntberoepen’: beroepen die momenteel minder een knelpunt zijn als gevolg van de coronamaatregelen, maar waarvan verwacht wordt dat de knelpunten zullen terugkeren na de crisis.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws