©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 5

Beerschot-Kortrijk kent geen winnaar en deze keer ook geen goals

Net zoals in het Guldensporenstadion (5-5) hebben Beerschot en Kortrijk elkaar in evenwicht gehouden. Alleen bleef in het Olympisch Stadion de doelpuntenteller op nul staan (0-0). Doelman Mike Vanhamel had met twee knappe reddingen een belangrijk aandeel in de derde clean sheet van het seizoen.

ONS OORDEEL. Vanhamel matchwinnaar met nieuwe clean sheet voor Beerschot

Als wedstrijden antipolen van elkaar kunnen zijn, dan mag je Beerschot - Kortrijk en Kortrijk - Beerschot onder die categorie catalogeren. Bijna drie maanden geleden verzorgden beide ploegen in het Guldensporenstadion één van de attractiefste wedstrijden uit de recente geschiedenis van het Belgische voetbal: een spektakelstuk met vrank en vrij voetbal, een tsunami aan doelkansen en een telraam bij de hand om het knotsgekke scoreverloop bij te kunnen houden. Tien doelpunten werden netjes verdeeld onder de twee ploegen.

In het Olympisch Stadion kozen Beerschotcoach Will Still en zijn collega Yves Vanderhaeghe deze keer voor een meer georganiseerde aanpak. De boel achterin gesloten houden, rustig zoeken naar openingen of wachten tot de tegenstander een foutje maakt. Die zoektocht leverde vooral voor rust bitter weinig op. Bij Beerschot toonde Eleke, voor de tweede keer dit seizoen in de basis, wel een aantal keer dat hij technisch goed onderlegd is, maar de acties van de Nigeriaan speelden zich ver van het doel van bezoekend doelman Ilic af.

Kortrijk, waar nieuwkomers Palaversa en Gano meteen in de ploeg stonden, kon wel een aantal keer dreigen. Pogingen van Chevalier en Makaranko uit de tweede lijnen misten nog het doelkader, maar bij een scherpe voorzet van een bedrijvige Selemani was het even alle hens aan dek. Via een deviatie van Jonckheere verlengde Prychynenko het leer ei zo na in eigen doel, met een wereldsave hield Vanhamel zijn netten schoon.

Onopvallende Holzhauser

Net na de pauze was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Jonckheere en Vanhamel. De Kielse captain kwam opnieuw als winnaar uit de bus, al was zijn aandeel deze keer minder groot. De West-Vlaamse middenvelder had een voorzet van Selemani - opnieuw hij - altijd in doel moeten prikken, maar mikte de vrije kopkans recht op Vanhamel.

Bij Beerschot bleef het wachten op doelgevaar. Holzhauser bewoog zich opvallend onopvallend over de grasmat. Geen sluwe steekpasses, geen stilstaande fases die gevaar opleverden. En toch kwam de eerste dreiging van de thuisploeg opnieuw van de voet van de Oostenrijker. In eerste instantie verraste hij KVK-doelman Ilic ei zo na met een scherp getrapte hoekschop, amper een minuutje later dwong hij de Serviër tot een nieuwe tussenkomst met een laag schot.

Vanhamel matchwinnaar

In de slotfase gingen zowel Beerschot als Kortrijk nog voorzichtig op zoek naar de drie punten, maar het waren de bezoekers die het dichtst bij de winning goal kwamen. Dewaele besloot eerst nog te slap op de Brusselaar, die in de toegevoegde tijd nog een gedevieerde hoekschop knap uit zijn doelvlak ranselde. Derde clean sheet van het seizoen, de tweede in vier dagen. Het zal de Kielse matchwinnaar deugd doen.

Kersten Steurbaut

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws