©  Boumediene Belbachir

KAART. Zo veel inwoners in jouw gemeente zijn al gevaccineerd

De vaccinatieteller, die aangeeft hoeveel mensen er in Vlaanderen al gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, geeft vanaf vandaag ook een overzicht per gemeente. Bekijk de cijfers voor jouw gemeente hier.

tg

De data over hoeveel Vlamingen gevaccineerd zijn, komt uit Vaccinnet. Dat is het systeem waarin alle toegediende vaccins worden geregistreerd.

Begin deze week toonde de vaccinatieteller al hoeveel bewoners en personeelsleden gevaccineerd zijn in de Vlaamse woonzorgcentra. Ook deze cijfers blijven beschikbaar en zijn aangevuld met het aantal vaccinaties waarbij de tweede dosis werd toegediend.

“Met onze vaccinatieteller tonen we duidelijk en overzichtelijk hoeveel mensen gevaccineerd zijn in Vlaanderen, met stap voor stap meer details. Heel wat lokale besturen bijvoorbeeld willen weten hoeveel mensen in hun gemeente gevaccineerd zijn. Dat tonen we vanaf nu in onze teller. Het zal natuurlijk relevanter worden wanneer we straks de brede bevolking gaan vaccineren. Elke gemeente kan dan zijn vooruitgang op de voet volgen”, zegt Joris Moonens, woordvoerder Zorg en Gezondheid.

De volledige vaccinatieteller is te vinden via www.vlaamsevaccinatieteller.be.

(tg)

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws