©  RR

KAART. Vaccinatiecentra in provincie Antwerpen en Waasland: dit zijn alle locaties

Vanaf 1 maart openen in Vlaanderen zo’n honderd vaccinatiecentra, waar de brede bevolking een spuitje tegen corona krijgt. In de provincie Antwerpen zullen het er zeventien worden, in het Waasland vier. Van gigantische evenementenhallen tot de plaatselijke sporthal: een overzicht.

De blauwdruk voor de Vlaamse vaccinatiecentra ligt klaar. De gemeentebesturen hebben de locaties vastgelegd op basis van een advies van de zogenaamde eerstelijnszones. Die zones bestaan doorgaans uit drie tot tien gemeenten en worden geleid door medische specialisten.

LEES OOK: Blauwdruk voor 120 vaccinatiecentra is klaar: zo krijg je je coronavaccin

Ondertussen zijn alle locaties voor de Antwerpse en Wase vaccinatiecentra bekend.

Op sommige plaatsen, onder meer in Mechelen, zijn de centra zelfs al opgebouwd. Midden februari moeten ze allemaal klaar zijn. Vanaf 1 maart beginnen ze met het vaccineren van de 65-plussers.

LEES OOK: Wie wordt wanneer gevaccineerd? Alles over de vaccinatiestrategie

Bekijk op de kaart hieronder alle bevestigde vaccinatiecentra in de provincie Antwerpen en het Waasland.

Klik op de locatie voor meer info en links naar gerelateerde artikels. Kijk hieronder voor meer uitleg.

LEES OOK: Ontdek wanneer jij aan de beurt bent voor het vaccin tegen het coronavirus

 

Stad Antwerpen en randgemeenten

• Inwoners van de stad Antwerpen (inclusief Linkeroever en alle districten) zullen gevaccineerd worden op Spoor Oost, waar ook al een groot testdorp is. Het vaccinatiecentrum wordt volledig afgescheiden van het testdorp. De inwoners van Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem gaan ook naar Spoor Oost voor hun vaccinatie.

• In Oostmalle wordt in het Provinciaal Vormingscentrum een vaccinatiecentrum voor de gemeenten van de eerstelijnszone Voorkempen opgezet. Dat zijn Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel.

• In de eerstelijnszone Noorderkempen (Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel) zullen de inwoners van de betrokken gemeenten hun vaccin krijgen op het militair domein in Brasschaat.

• In de AED Studios in Lint komt een vaccinatiecentrum waar ook de andere gemeenten van de eerstelijnszone ZORA bij aansluiten (behalve Borsbeek, dat voor Spoor Oost kiest). Het gaat om Boechout, Edegem, Hove, Kontich en Mortsel.

• De inwoners van de Rupelstreek (Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar, samen eerstelijnszone RupeLaar) zullen hun coronavaccin krijgen in het nieuwe gebouw ­Log!Ville, in het Wetenschapspark op de Galileilaan in Niel.

 

Regio Mechelen

• In de Nekkerhal in Mechelen zullen iedere dag 1.500 mensen een prik krijgen. Inwoners van Sint-Katelijne-Waver moeten daar ook naartoe.

• Sport- en evenementenhal Binder in Puurs-Sint-Amands wordt een van de twee locaties voor de eerstelijnszone Klein-Brabant-Vaartland. Ook de inwoners van Bornem zouden daarheen moeten. In Willebroek (zie hieronder) komt het tweede vaccinatiecentrum van de zone.

• AED Group op bedrijvenpark De Veert in Willebroek is de tweede locatie voor de zone Klein-Brabant-Vaartland. Of ook inwoners van Bornem en Puurs-Sint-Amands (die tot dezelfde eerstelijnszone behoren) hier een prik zullen krijgen, is nog niet helemaal duidelijk.

• In Lier is gekozen voor cultuurcentrum De Mol als locatie voor de eerstelijnszone Pallieterland. Ook Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst behoren daartoe.

• Gemeenschapscentrum Klein Boom in Putte is ook al een zekerheid. Bonheiden en Heist-op-den-Berg sluiten aan bij dat centrum. Samen vormen deze gemeenten eerstelijnszone Bonstato.

 

Kempen

• Inwoners van Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel zullen gevaccineerd worden in de NAVO-hallen in Ravels. Het is een van de twee centra voor de eerstelijnszone Kempenland. De burgemeester van Hoogstraten ijvert nog voor een extra centrum bij Coöperatie Hoogstraten, maar het is niet zeker of dat er komt.

• Op de Philips-site in Turnhout komt het tweede centrum van de eerstelijnszone Kempenland. Daar sluiten de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar bij aan.

• De gekozen locatie voor Mol, Balen, Dessel en Retie (eerstelijnszone Baldemore) is De Zwaan in het centrum van Mol. Er komt een grote tent op de achtergelegen koer.

• Het militair domein in Grobbendonk wordt al zeker een vaccinatiecentrum. Mogelijk ook voor de inwoners van Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar, maar dat moet nog bekendgemaakt worden. Samen met Kasterlee (zie hieronder) vormen ze de eerstelijnszone Middenkempen.

• Sportcentrum Tielenhei in Kasterlee is ook al uitgekozen voor de zone Middenkempen. Dit is een tweede optie voor inwoners van Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar. De juiste verdeling binnen de zone moet nog bekendgemaakt worden.

• In de eerstelijnszone Zuiderkempen (Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo) hebben ze twee locaties gekozen. De bevolking zal uitgenodigd worden om naar evenementenhal De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo) of fuifzaal De Waai in Geel te gaan voor een prikje. Voor Herselt en Hulshout is De Zoerla goed bereikbaar, voor Laakdal en Meerhout geldt hetzelfde met De Waai.

 

Waasland

• Inwoners van Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht zullen naar Sportpark Beveren moeten om gevaccineerd te worden. Mogelijk gaan ook andere inwoners van de eerstelijnszone Waasland Noord-Oost daarheen (uit Sint-Gillis-Waas en Stekene, al zullen zij in de eerste plaats naar het centrum hieronder gaan).

• In gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas komt een vaccinatiecentrum waar ook de inwoners van Stekene terechtkunnen. Mogelijk gaan ook andere inwoners van de eerstelijnszone Waasland Noord-Oost daarheen (uit Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht, al zullen zij in de eerste plaats naar het centrum hierboven gaan).

• In ’t Bau-Huis in Sint-Niklaas en in de Jan Köller-zaal (van het Daknamstadion) in Lokeren komen ook al zeker vaccinatiecentra. Inwoners van Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas zullen ook naar een van die twee centra moeten. De precieze organisatie binnen de eerstelijnszone Zuidwest-Waasland moet nog bekendgemaakt worden.

(jvo)

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws