De vrouw bood de cheques te koop aan op het internet ©  Getty Images/iStockphoto

Vrouw probeert bonnen zonder waarde te verkopen: tien maanden cel gevraagd

Heist-op-den-Berg -

Een vrouw uit Heist-op-den-Berg stond in Mechelen voor de strafrechter voor feiten van oplichting. Ze bood geschenkbonnen zoals Bongo, Vivabox en Wonderbox aan. Alleen waren de bonnen niet gevalideerd, zodat de slachtoffers ze ook niet konden gebruiken.

Het onderzoek naar de Heistse T.S. kwam in 2019 op gang. Toen werd klacht ingediend tegen de vrouw omdat ze waardeloze geschenkbonnen had verkocht. “De cadeaubonnen had ze te koop aangeboden op een tweedehandssite op het internet. Mensen die de bonnen aankochten, konden daar uiteindelijk niets mee doen omdat ze nooit gevalideerd waren. De winkels die soortgelijke geschenkbonnen verkopen, moeten die eerst activeren. Wie ze steelt en dan probeert te gebruiken, komt bedrogen uit, want dan zijn ze dus niet te gebruiken”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

Nadat T.S. een eerste keer was verhoord, deed ze gewoon voort met haar praktijken. Deze keer onder een valse naam.

Het Openbaar Ministerie vorderde tien maanden cel en een boete van 800 euro, eventueel voorwaardelijk. Advocate Evelien Jacobs zei dat haar cliënte uit geldnood heeft gehandeld en dat ze kampte met een zware schuldenberg. “Mevrouw werd afgelopen najaar al veroordeeld wegens diefstallen in speelgoedwinkels. Spullen die ze later ook te koop aanbood op het internet. Ik vraag een opslorping van deze zaak bij de eerdere veroordeling.”

Vonnis op 10 februari. tdk

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws