©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  Isosport

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 5

Beerschot laat in slotfase vierde plaats door de vingers glippen

Beerschot heeft de kans laten liggen om opnieuw in de top vier te komen. De defensieve aanpak van de Mannekes leek lange tijd voldoende voor een nieuwe driepunter, maar in de slotfase trapte Musaba toch nog naar de verdiende gelijkmaker.

“Dit is niet de manier waarop ik punten wil pakken, maar op dit moment is het nodig.” De conclusie van Hernan Losada na het gelijkspel tegen AA Gent was duidelijk. De Mannekes hebben in deze fase van het seizoen nood aan een andere aanpak. Deels uit noodzaak - blessureleed en het drukke programma in januari, maar ook om na de 0 op 12 in december het vertrouwen terug op te krikken.

Beerschot 2.0. - of noem het Plan B van Losada - is minder spectaculair en oogt veel zakelijker. Eerst achterin alles gesloten houden om er dan af en toe in de omschakeling gevaarlijk uit te komen. Dat eerste lukte, net zoals tegen AA Gent, vrij aardig, aan het tweede puntje is er nog wel wat werk.

Balbezit voor Cercle

Eerst het defensieve aspect. De bezoekers hadden in de eerste helft dan wel veel balbezit, op een afstandsschot van Kylian Hazard na vonden ze geen openingen in de paars-witte defensie. Al kwamen Beerschot wel één keer goed weg bij de poging van Hazard, dat uiteen spatte op de paal.

Verdedigend moet het voor Vanhamel en co deugd doen om niet meer in een schiettent te staan, offensief is de nieuwe aanpak toch even wennen. Waar we de eerste maanden met een telraam in de perstribune zaten, noteerden we tegen Cercle Brugge voor de rust maar twee pogingen. De eerste noteerden we dan nog met veel goodwill. Na een mooie collectieve actie nam Coulibaly een voorzet van Sanyang meteen op de slof, de Malinees kraakte zijn schot volledig.

Eén flits van de (gouden) linker van Holzhauser was voldoende om de score toch te openen. De Oostenrijkers verstuurde vanop de eigen helft een heerlijke pass richting Suzuki, die de bal al even mooi uit de lucht nam en de ver uitgekomen Didillon te grazen nam. Ook dat moet deugd gedaan hebben. Voor Holzhauser was het de eerste assist sinds 29 november op KV Mechelen, voor Suzuki het eerste doelpunt sinds 31 oktober.

 ©  Isosport

Wie na de pauze hoopte op wat meer spektakelwaarde kwam bedrogen uit. Beerschot liet het leer nu helemaal aan de bezoekers, maar die deden er opvallend weinig mee. Op het uur werd het toch even heel warm voor de kooi van Vanhamel, maar de Brusselaar reageerde attent op een afgeweken voorzet van Musaba en een nieuwe poging van Hazard.

Losada bracht met Noubissi voor Suzuki nog een verse aanvallende kracht, al veranderde dat weinig aan het spelbeeld. Cercle ging op zoek naar een punt, Beerschot koos resoluut voor de overlevingsmodus. Een aanpak die de Mannekes finaal cash betaalden. In de slotminuten legde Ugbo het leer terug tot bij Musaba, die van dichtbij de verdiende gelijkmaker voorbij Vanhamel knalde.

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws