© BFM, RR

Bierwinkel in Borgerhoutse centers beschadigd door brand

Borgerhout -

Bierwinkel Borger Bottles, in een van de centers onder de spoorweg aan de Engelselei in Borgerhout heeft rook- en waterschade opgelopen na een brand, ontstaan in de elektriciteitskast. Eigenaar Bas Scheffer (33) meet nog de schade op, maar hoopt zo snel als mogelijk weer op te kunnen starten.

dvd, joro

De brandweer had enige moeite om binnen te raken in het pand, aangezien Borger Bottles op het moment van de brand niet geopend was. Uiteindelijk konden de spuitgasten wel een raam openbreken om te beginnen blussen en de ruimte te verluchten.

“Het bleek om een elektronisch probleem te gaan, waarbij ook de waterleiding betrokken was. Daardoor stond de winkel onder water”, zegt woordvoerster Jasmien O van de Antwerpse brandweer.

De elektriciteitsmaatschappij en watermaatschappij kwamen ter plaatse om alles veilig te stellen.

Ook eigenaar Bas Scheffer kwam de schade opmeten. “Het is nog even afwachten hoe groot de schade is, maar de winkel is alleszins niet volledig uitgebrand”, reageert hij. “Ik bekijk nu nog wat ik aan bieren kan recupereren en hoeveel ik aan bestellingen moet doen om hopelijk zo snel mogelijk weer operationeel te kunnen zijn. Mogelijk zal het de eerstkomende periode aan halve kracht zijn. Er zal schoongemaakt moeten worden en er moet een nieuwe elektriciteitskast worden geplaatst, dus dat kost tijd.”

Borger Bottles zit intussen zo’n twee jaar aan de Engelselei en specialiseert zich in speciale bieren en craftbieren van kleinere, onafhankelijke brouwerijen, internationaal, maar ook lokaal. “Het liep goed de voorbije jaren, maar dit incident komt natuurlijk erg ongelegen. Maar ik ben hoopvol dat ik snel weer kan opstarten.”

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Borgerhout in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws