© RR, BFM

Brandstichting in auto gaat fout: dader steekt zichzelf in brand

Wilrijk -

In Wilrijk is zaterdagnacht een wagen in brand gestoken. Bij de brandstichting sloeg de vlam echter over op de kleren van de dader. De brandende man vluchtte weg, hij liep vermoedelijk serieuze brandwonden op.

Het incident vond plaats rond 5 uur in de Jules Moretuslei in Wilrijk. Een onbekende man sloeg de ruit van een geparkeerde wagen in en kapte benzine naar binnen. Vervolgens stak hij de wagen in brand, maar daarbij liep het fout. De vlam sloeg over op de kleren van de dader en hij vluchtte brandend weg.

De eigenaars van de wagen konden de brand zelf snel blussen. “Mijn vader werd gewekt door het lawaai buiten. Hij zag vanuit het raam hoe de wagen van mijn moeder in brand stond. Iets verderop stond ook de dader die in brand stond. Hij twijfelde om weg te lopen, het leek alsof hij niet tevreden was van zijn werk”, zegt de 22-jarige dochter Anissa.

Lees verder onder de foto

 © BFM

Hamer

Uiteindelijk sloeg de man op de vlucht, de Kerkhofstraat in. Dat is ook te zien op een video die een buur kon maken. Daar trof de politie even later ook een hamer aan die vermoedelijk gebruikt werd om de ruit in te slaan. “Gelukkig konden we de brand snel blussen met enkele emmers water”, aldus Anissa nog.

De omstandigheden rond de brandstichting zijn nog onduidelijk. Anissa zelf heeft ook geen idee waarom net hun wagen in brand werd gestoken. “Mijn ouders wonen hier al 30 jaar, nog nooit hebben we problemen gehad met de buurt.”

De dader is nog niet gevonden, maar liep mogelijk serieuze brandwonden op. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak verder.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Wilrijk in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws