©  Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Europese Unie akkoord over 55 procent minder uitstoot broeikasgassen

Bron: BELGA

De 27 Europese leiders zijn het vrijdagochtend op de EU-Top eens geraakt om de uitstoot van broeikasgassen met minstens 55 procent te verminderen tegen 2030. Dat schrijft Europees president Charles Michel vrijdag op Twitter.

“Europa is de leider in de strijd tegen klimaatverandering”, aldus EU-president Charles Michel na afloop van een lange en felle onderhandelingsnacht voor de EU-leiders akkoord gingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Klimaatneutraal tegen 2050

De staatshoofden en regeringsleiders hebben “een ambitieus voorstel voor een nieuwe klimaatdoelstelling” aangenomen, liet ook Commissievoorzitter Ursula von der Leyen weten op Twitter.

De scherpere ambitie moet de Europese Unie toelaten om in 2050 klimaatneutraal te worden. Momenteel stond de doelstelling voor 2030 op 40 procent minder uitstoot dan in het referentiejaar 1990, maar alle leiders zijn het erover eens dat het wat meer mag zijn.

België had er tijdens de discussies op aangedrongen dat bij het bepalen van de klimaatinspanning per lidstaat rekening wordt gehouden met de kostenefficiëntie van de klimaatmaatregelen. België wil ook dat internationale flexibiliteit mogelijk blijft.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws