Zes plantages van drugsnetwerk ontmanteld: ook in Antwerpen cannabis vernietigd

Antwerpen -

De politie heeft de voorbije weken maar liefst zes cannabisplantages van een internationaal netwerk ontmanteld. Ook in de Antwerpse Osystraat werden honderden planten vernietigd. Alles samen schat de politie de jaaropbrengst van de drugs op 3,6 miljoen euro.

sare, jtp

De bal ging eerder dit jaar aan het rollen in Brussel. De politie ontdekte er een professionele cannabisplantage met 679 planten in een loods in Sint-Jans-Molenbeek. “Het onderhoud van de plantage was zo goed als volledig geautomatiseerd, waardoor er ter plaatse geen verdachte kon worden aangetroffen”, zegt woordvoerder Caroline Vervaet van politiezone Brussel-West.

Na intensief speurwerk van de sectie drugs kon de politie een van de hoofdverdachten lokaliseren. Zijn entourage werd geobserveerd en zo kwam de politie verschillende verdachte adressen op het spoor.

Dat onderzoek resulteerde op 19 november in vijf simultane huiszoekingen in Antwerpen, Sint-Niklaas, Vorst, Schaarbeek en Sint-Jans-Molenbeek. De politie ontdekte er in totaal 4.127 planten en 10 kilogram marihuana die klaar was voor verkoop. De jaaropbrengst van alle drugs samen wordt op 3,6 miljoen euro geschat. “De hoofdverdachte werd ondertussen onder aanhoudingsmandaat geplaatst”, aldus Vervaet.

De politiezone Brussel-West bracht het voorbije jaar het criminele milieu naar eigen zeggen een zware financiële klap toe. “De nieuwe vangst brengt het totaal aantal inbeslaggenomen planten dit jaar op 10.521 stuks, verspreid over 23 plantages. De jaarlijkse geschatte opbrengst van al deze planten samen ligt tussen de 9 en de 13 miljoen euro”, klinkt het.

 © Jan Van der Perre

 © Jan Van der Perre

 © Jan Van der Perre

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws