Hapjes en drankjes in juwelierszaak op De Keyserlei: vier personen verzetten zich tegen politie

Een patrouille van de Antwerpse politie merkte donderdagmiddag op dat er te veel volk stond in een juwelierszaak op de De Keyserlei. Vier personen keerden zich tegen de politie toen die hen daarop aansprak.

jtp

Wandelaars spraken donderdag een patrouille van de Antwerpse politie aan op De Keyserlei. “In een juwelierszaak was er sprake van een opmerkelijke drukte”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De politie trof ter plaatse ook hapjes en dranken aan en sprak de aanwezige mensen daarop aan. Er ontstond echter al snel een discussie. “Daarbij probeerden heel wat aanwezigen de plaats te verlaten. De inspecteurs wilden hen controleren wegens het overtreden van de coronamaatregelen, maar er ontstond een schermutseling”, aldus Migom.

© ATV

Uiteindelijk werden vier personen bestuurlijk aangehouden. “Eén inspecteur liep lichte verwondingen op. In totaal werden zo’n 17 personen geïdentificeerd. Waarom ze zich in de winkel hadden verzameld, is nog niet duidelijk”, klinkt het.

Woensdagavond legde de Antwerpse politie nog een lockdownfeestje stil in een huurappartement op de Plantin en Moretuslei. Daar kregen 18 jongeren een pv met het oog op onmiddellijke dagvaarding.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws