De verkeerssituatie op het kruispunt van de Jubel- met de Colomalaan wijzigt. © Mechelen in Beweging

Veiligheid fietser staat voorop bij nieuwe fase werken op Jubellaan

Mechelen -

De verkeerssituatie op het kruispunt van de Jubel- met de Colomalaan in Mechelen wijzigt vanaf volgende week. De aanleg van een nieuwe tunnel voor voetgangers en fietsers onder de Jubellaan gaat een nieuwe fase in. Bij de werkzaamheden staat de veiligheid van de fietser voorop

Sven Van Haezendonck

Tot nog toe werkte de aannemer aan de ruwbouw van de tunnel aan de kant van Hofstade (Zemst), maar die is nu voltooid. Vanaf dinsdag 8 december legt de aannemer het gedeelte in de richting van de Leuvense Vaart aan, waarvoor graafwerken starten.

Door die werkzaamheden wordt ook de rijweg verlegd. “Voor automobilisten verandert er niet zo veel, behalve dan dat zij over nieuwe asfalt rijden”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging. Vanaf de Jubellaan blijft afslaan naar de Colomalaan in beide richtingen mogelijk. Wie vanuit de Colomalaan komt, kan alleen rechts afslaan in de richting van de Brusselsesteenweg.

Een overzicht van de nieuwe verkeerssituatie. © Mechelen in Beweging

De grote wijziging is er voor de fietsers. Het huidige fietspad komt volledig binnen de nieuwe werfzone te liggen. “Wie vanuit de richting Hofstade komt en naar de Brusselsesteenweg wil – of omgekeerd – moet een stukje de Colomalaan oprijden tot aan de nieuw geplaatste verkeerslichten, daar oversteken en een kort stukje terugrijden”, legt Van Camp uit. De verkeerslichten zijn uitgerust met een drukknop.

Voor gemotoriseerd verkeer wordt de toegang tot de terreinen van Sporting Mechelen afgesloten. Alleen absoluut noodzakelijke activiteiten zijn enkel met een vergunning nog mogelijk. De nieuwe situatie gaat in op donderdag 10 december, maar de omschakeling gebeurt op dinsdag 8 en woensdag 9 december.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws