Opnieuw lockdownfeestje stilgelegd: 18 jongeren aanwezig in appartement in Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft woensdagavond opnieuw een lockdownfeestje stilgelegd, deze keer in een huurappartement op de Plantin en Moretuslei. Achttien jongeren kregen een pv met het oog op onmiddellijke dagvaarding.

Woensdagavond kreeg de politie een oproep over nachtlawaai van bewoners op de Plantin en Moretuslei. “Het bleek om een huurappartement te gaan en het was meteen duidelijk dat er sprake was geluidsoverlast en dat er meer dan het toegelaten aantal personen aanwezig was”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht.

Aanvankelijk werd de deur niet opengedaan, maar uiteindelijk veranderden de aanwezigen toch van gedachten. “De politie vond in totaal achttien personen in het appartement, ondanks hun pogingen om zich te verstoppen achter gordijnen, op het terras, achter de zetel of onder het bed”, klinkt het.

Er werd ook lachgas aangetroffen, net als sterkedrank en een shishapijp die gedeeld werd door de aanwezigen. “De meeste jongeren waren afkomstig uit de omgeving van Brussel. Alle aanwezigen werden geïdentificeerd en er werd een pv opgesteld met het oog op onmiddellijke dagvaarding door het parket. Iedereen moest de plaats verlaten”, aldus de politie.

Begin november werden ook veertien jongeren tegengehouden voor het houden van een lockdownfeestje met drugs en lachgas:

 (dvd)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws