Deze juf uit Ingelmunster geeft ook het goede voorbeeld: in sommige omstandigheden is het goed een mondmasker met ‘doorkijk’ te hebben.  ©  Frank Meurisse

Brasschaat pioniert met doorzichtige mondmaskers

Brasschaat -

Op voorstel van oppositiepartij PVDA heeft het Brasschaatse gemeentebestuur een bestelling van 250 mondmaskers met doorkijk geplaatst. Die zijn bedoeld om het mensen met gehoorproblemen makkelijker te maken.

Rob Eeman van PVDA bracht het punt ter sprake tijdens de jongste gemeenteraadszitting. Volgens Eeman kan de gemeente hier een pioniersrol vervullen. Hij vond gehoor bij schepenen Karina Hans (N-VA) en Inez Ven (N-VA).   

“We hebben een Brasschaats naaiatelier gecontacteerd en zij hebben toegezegd 250 mondmaskers met doorkijk te maken. Ze zullen worden gebruikt door het personeel in de woonzorgcentra. Bewoners met gehoorproblemen hebben er baat bij als ze worden aangesproken door mensen met een dergelijk mondmasker. Dat geldt ook voor kinderen met autisme op school. De mensen zullen de mondmaskers kunnen ophalen in het gemeentehuis”, legt schepen voor Sociale Zaken Karina Hans uit.

Onderwijsschepen Inez Ven wees erop dat bij hoorcentrum Lapperre icoontjes te verkrijgen zijn om aan te tonen dat iemand slechthorend is. “Zo’n icoontje kan men dan aanbrengen op het mondmasker”, voegt Ven eraan toe.

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws