©  rr

Sportzak met drugs gevonden bij huiszoeking in Antwerpen

Nadat de politie getuige was van een drugsdeal op straat werd bij een 38-jarige man een huiszoeking gedaan. Daar troffen de speurders een sportzak met verschillende soorten drugs aan.

Het was het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West (de Antwerpse binnenstad en Linkeroever) dat zaterdag getuige was van een vermeende drugsdeal in de De Vrièrestraat op het Zuid. “Ze zagen dat er iets uitgewisseld werd tussen twee personen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Daarna stapte een van hen als passagier in een auto en vertrok.”

De politie controleerde de man die op straat achterbleef. Hij verklaarde dat hij van een vriend geld moest geven aan de passagier van de wagen. “Er was het vermoeden dat er drugs verhandeld werden”, zegt Bruyns. De politie kon ook de passagier van de wagen controleren. “Hij had verschillende dosissen cocaïne bij zich en bleek illegaal in ons land te verblijven”, luidt het.

Het WOT kon twee mogelijke verblijfplaatsen van de man achterhalen. “Bij een huiszoeking vonden ze een sportzak met ketamine, Kamagra (een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij erectieproblemen, red.), cocaïne en amfetamines”, zegt Bruyns. De politie nam ook nog een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal in beslag.

De 38-jarige verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Zijn auto werd ondertussen getakeld omdat het niet-verzekerde voertuig nog opgespoord werd door het verkeersondersteuningsteam van de politie.  sare

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws