© RTV

Noorderwijk licht op voor juf Mieke

Noorderwijk -

Honderden inwoners van Noorderwijk (Herentals) hebben vrijdagavond voor hun deur een kaarsje gebrand ter ere van de vermoorde zorgjuf Mieke Verlinden. Zaterdag vindt haar uitvaartplechtigheid plaats.

Talloze Noorderwijkenaren gingen vrijdagavond in op de oproep van de lokale KLJ-afdeling om Mieke Verlinden te herdenken door een kaarsje te branden. Heel wat straten lichtten op door de windlichten, tuinkaarsen en andere warmtepunten die op de oprit of stoep werden geplaatst. Het ingetogen evenement bracht ook honderden mensen op de been, die rondwandelden om de ongewone sfeer te ervaren. Noorderwijk was vrijdagavond één in zijn verdriet en eerbetoon aan de geliefde juf.  

LEES OOK: Noorderwijk na moord op juf Mieke: “We vragen kinderen om deur op slot te doen”

Ook rond haar huis in de Fabiolastraat waar de 59-jarige vrouw tien dagen geleden brutaal om het leven werd gebracht, ontstond dankzij tientallen kaarsen een zee van licht. Veel mensen maakten speciaal een ommetje om er een extra kaarsje te ontsteken of een afscheid te prevelen.

De woning is nog altijd door de politie verzegeld in het licht van het sporenonderzoek. Zaterdagochtend om 10u vindt de afscheidsviering plaats, die via livestream te volgen is bij Van Hove Begrafenissen. (ho)

LEES OOK: Onze collega woont al jaren in Noorderwijk: “Moord maakt meer dan één slachtoffer”

Bekijk ook:

Ongeloof bij buren na de moord op juffrouw Mieke in Noorderwijk: “Dit voelt vies”

© RTV

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Herentals in als startgemeente.

Nu in het nieuws