© atv

Politie handhaaft coronamaatregelen op Antwerpse markten: “Een duur maskertje”

Antwerpen -

De stad Antwerpen kondigde woensdag aan dat de politie de coronamaatregelen verstrengd zou handhaven op de markten en het openbaar vervoer. Op de vrijdagmarkt op het Sint-Jansplein kregen mensen zonder mondmasker meteen boetes.

Het wijkteam van de zone City (Antwerpen-Noord en Borgerhout) is sowieso aanwezig op de markten in de wijk, ook in coronavrije tijden. Nadat de stad woensdag een verstrengde handhaving van de coronaregels had aangekondigd, volgde Gazet van Antwerpen vrijdag twee inspecteurs op de wekelijkse markt op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord.

Ze zien er op toe dat de regels rond het dragen van mond-neusmaskers, samenscholingen en het houden van afstand gerespecteerd worden. Meermaals moeten de inspecteurs mensen op de juiste wandelrichting wijzen. “Pijltjes volgen, zo rond gaan”, spreken ze ‘spookwandelaars’ aan.

Dat een mond-neusmasker verplicht is op de markten, staat op verschillende plaatsen duidelijk aangegeven. Al dringt die boodschap niet bij alle marktbezoekers door. Een vrouw die in tegengestelde richting wandelt met haar mondmasker op de kin, wordt geverbaliseerd. Ze zal een boete van 250 euro krijgen. “Een duur maskertje”, zegt een van de politiemannen.

Aan een fruitkraam trekt een andere vrouw nog snel haar masker omhoog. “Ah, ge weet het”, krijgt ze vermanend te horen. Een andere dame wandelt stoïcijns zonder masker de politie tegemoet. Ergens in haar handtas heeft ze er nog wel een zitten. Ook zij zal een boete krijgen.

Cijfers over het aantal boetes voor het niet dragen van mond-neusmaskers geeft de politie niet. “Maar we controleren wel actief, ook op het openbaar vervoer en de haltes”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. “Dat mensen van De Lijn daar ook administratieve sancties zullen kunnen uitschrijven is een goede zaak.”

© jvdp

  sare

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws