© BFM

Wit, melkachtig goedje drijft in beek: “Geen gevaar voor het milieu”

Willebroek -

Nabij de Jozef de Blockstraat in Willebroek, onder de Ringbrug, is de brandweer zaterdagavond uitgerukt naar een verontreinigde beek. Een buurtbewoner had een wit, melkachtig goedje op het water zien drijven.

Bert Provoost, Theo Derkinderen

“Een melding kwam binnen rond 15.30u, het water zag er erg wit. De brandweer en Civiele Bescherming zijn daarom ter plaatse gegaan”, bevestigt woordvoerder Dirk Van de Sande van politiezone Mechelen-Willebroek.

Vanuit riolering

Een buurtbewoner had een witte, melkachtige substantie zien drijven. “Die bleek vanuit de riolering in de beek gelopen te zijn”, zegt brandweerofficier Jos De Loose van brandweerzone Rivierenland.

 ©  BFM

“De Civiele Bescherming heeft metingen uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het niet om een biologisch schadelijke substantie gaat. Er is dus geen gevaar voor het milieu. Voor alle zekerheid hebben we een grote hoeveelheid extra water aangevoerd om het product te verdunnen.”

Een tankwagen van 12.000 liter werd daarvoor ter plaatse gestuurd. De brandweer was ook nog in de weer met een rioolstop, maar die moest uiteindelijk niet ingezet worden. Er is ook nog een staal genomen van het goedje, om de precieze oorsprong te achterhalen.

 ©  BFM

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Willebroek in als startgemeente.

Nu in het nieuws