©  Photo News

Al 69 coronabesmettingen in Mechels woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum Hof van Egmont in Mechelen zijn 46 bewoners en 23 medewerkers besmet met het coronavirus. Dat laat Zorgbedrijf Rivierenland weten. Het woonzorgcentrum moet een derde Covid-afdeling inrichten.

Hof van Egmont was de gehele coronaperiode besmettingsvrij kunnen blijven, maar moest vorige week de eerste elf positieve Covid-19-testen melden. Sindsdien zijn de bewoners en de medewerkers regelmatig hertest. “Vrijdag kwamen er nogmaals 30 positieve testen bij. Ondertussen zijn er 46 bewoners en 23 medewerkers met een positieve coronatest. Hierdoor moet het woonzorgcentrum zijn werking opnieuw aanpassen”, klinkt het zaterdag in een persbericht.

De twee bestaande Covid-afdelingen zullen vanaf dit weekend aangevuld worden met een extra afdeling in het restaurant. “Op die manier moeten bewoners niet continu verhuizen en kunnen ze na de besmetting terug naar hun eigen kamer gaan”, zegt Gabriella De Francesco, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland.

Geen symptomen

De meeste bewoners vertonen geen symptomen. “Op dit moment zijn er tien bewoners met milde tot ernstige symptomen”, zegt ondervoorzitter Jeroen Baeten. “Het woonzorgcentrum blijft ook negatief geteste bewoners van nabij opvolgen. Er zijn vrijdag bijkomende tests afgenomen van bewoners waarvan de resultaten nog niet beschikbaar zijn.”

Omdat veel bewoners symptomatisch zijn, blijft het woonzorgcentrum zeer voorzichtig met de bezoekregeling. Er wordt gevraagd om bezoek zoveel mogelijk uit te stellen. Familieleden kunnen wel een bezoek aanvragen en indien mogelijk wordt dit toegestaan voor maximaal één persoon. Tegelijk zet het woonzorgcentrum in op telefonisch en digitaal contact.

Belga

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws