© atv

Stad Antwerpen maakt 508 drukknoppen aan verkeerslichten coronaproof

De stad Antwerpen gaat de volgende twee weken 508 verkeerslichten coronaproof maken. Dat gebeurt door de drukknoppen aan verkeerslichten te voorzien met een button die met de elleboog bediend kan worden. In het totaal worden er op die manier 73 kruispunten aangepakt. In een tweede fase worden ook de verkeerslichten aan gewestwegen, zoals de Singel en De Plantin Moretuslei, aangepakt.

“Met de winter in aantocht gaan mensen truien en dikke jassen dragen. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om de huidige drukknoppen te bedienen. En al zeker niet voor wie dat coronoproof met de elleboog wil doen. Daarom wordt er op elke drukknop aan een verkeerslicht een klein verlengstuk aangebracht. Deze witte button zorgt ervoor dat mensen voortaan hun handen niet meer hoeven te gebruiken om groen licht te vragen”, zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Steeds vaker worden detectoren gebruikt om lichten flexibel en snel te laten overlaten van rood op groen. Maar dat kan alleen voor gemotoriseerd verkeer. “Voetgangers en fietsers moeten groen licht vragen via een drukknop. Daarom is de aanpassing van de drukknoppen een flinke verbetering. Voor zover ik weet is Antwerpen de eerste stad in ons land die met dergelijk systeem werkt. We hopen dat ook andere steden en gemeenten dit systeem overnemen”, aldus nog Koen Kennis.

 ©  Dirk Kerstens

 ©  RR

 ©  Dirk Kerstens

Patrick Van de Perre

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws