Aan het ‘Anker tegen armoede’ werd door verschillende mensen getuigenis afgelegd.  © JB

Verzet tegen armoede gaat niet onopgemerkt voorbij

Willebroek -

De Werelddag van Verzet tegen Armoede, waarbij wordt stilgestaan bij de armoedeproblematiek, ging ook in Willebroek niet onopgemerkt voorbij. Na een symbolische bijeenkomst aan Het Anker volgden Facebook-momenten van solidariteit.

Zaterdag 17 oktober is Werelddag van Verzet tegen Armoede. “Het ideale moment om aandacht te vragen en te krijgen van de hele samenleving. De opgenomen boodschappen worden nadien op Facebook uitgezonden”, zegt Miriam Meeusen van ATD Vierde Wereld Willebroek. “Arm en rijk moeten samen nadenken over hoe er een einde aan armoede kan gemaakt worden. Want armoede is niet enkel een financieel gegeven, maar gaat ook over uitsluiting en een gebrek aan kansen.”

Door de coronamaatregelen vond er eerst een beperkte bijeenkomst plaats aan het ‘Anker tegen Armoede.’ Dit monument ‘Anker tegen Armoede’ is vorig jaar ingehuldigd. “Het is een verbindingspunt, een basis, waaraan we ideeën of standpunten aan kunnen verankeren. Het is de basis van waaruit de boodschap wordt uitgedragen dat armoede geen kans mag krijgen en moet uitgeroeid worden. We vinden het belangrijk om te tonen dat er nog steeds mensen in armoede zijn”, zegt Bavo Anciaux (Open Vld), schepen van Armoedebestrijding.

Ook schepen Murat Öner (CD&V) zegt dat de gemeente sterk blijft inzetten op de armoedeproblematiek. “Zo blijven we armoedevereniging Argos in haar werking ondersteunen en zetten we extra in op participatie en sociale activering van kinderen in armoede. Ook de komende jaren zullen we middelen inzetten om de armoedeproblematiek in onze gemeente stevig aan te pakken”, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Willebroek in als startgemeente.

Nu in het nieuws