©  Fred Debrock

DISCUSSIE. Denk jij dat cafés en restaurants ‘superverspreiders’ zijn?

Door de dramatisch slechte coronacijfers in ons land werden stevige maatregelen verwacht, maar toch deden premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) gisterenavond nog velen schrikken. Vooral de horeca: die wordt opnieuw zwaar getroffen met een sluiting van vier weken, al volgt na twee weken een evaluatie.

De woede en onzekerheid bij de cafés en restaurants is groot. “Alle begrip voor de ernst van de situatie, maar dat de horeca moet bloeden gaat er bij mij niet in”, zegt Gunther Dieltjens, eigenaar van The Bistro, Horta en het Pomphuis in Antwerpen. “Wij en de meeste van onze collega’s hebben er alles aan gedaan om het restaurantbezoek veilig te houden. Wij zijn niet de superverspreiders waarvoor ze ons houden. Ik wil ze weleens zien, de harde cijfers van de regering over het aantal besmettingen dat zogezegd in de horeca is opgelopen. Ze bestaan niet. Geen enkele keer zijn wij gecontacteerd door tracers. In een doorsnee supermarkt is het veel gevaarlijker.”

Denk jij dat er veel mensen het coronavirus oplopen in cafés of restaurants? Zijn drank- en eetzaken zogenoemende ‘superverspreiders’? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen maandag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws