Meerderjarige betrokken bij vechtpartij met 15-jarige in Puurs blijft aangehouden

Puurs -

De 18-jarige jongeman die eerder deze week door de Mechelse onderzoeksrechter werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de vechtpartij met een 15-jarige jongen in Puurs (Puurs-Sint-Amands) blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer beslist.

De man gaf zichzelf, samen met een vijftal minderjarigen, aan bij de politie toen er een filmpje van de feiten rondging op sociale media. Uiteindelijk werden twee jongeren door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst, kregen drie andere minderjarigen voorwaarden opgelegd en werd de meerderjarige aangehouden met een enkelband.

LEES OOK: 15-jarige wordt gestampt, geslagen en vernederd: beelden gaan viraal via sociale media

Voorlopig zit de tiener wel nog in de gevangenis. “Hij is wachtende op zijn enkelband. Van zo gauw die er is, mag hij zijn voorhechtenis thuis uitzitten”, zegt advocaat Bart Vanmarcke. “Mijn cliënt geeft toe dat hij bij de feiten betrokken is. Hij beseft dat de feiten niet door de beugel kunnen en heeft spijt van wat hij gedaan heeft.” De 18-jarige liet zich naar verluidt meeslepen door een groepje vrienden. “Het grote verschil nu is dat zijn vrienden als minderjarigen worden berecht, en hij als enige als een volwassene.”

Manifestatie

Het onderzoek naar de feiten loopt volop en de speurders trachten ook uit te pluizen wat er aan de feiten allemaal voorafgaat. Ondertussen heeft onder meer het Vlaams Front opgeroepen om vanavond naar Puurs af te zakken en er samen te komen. Het gemeentebestuur zegt dat het geen aanvraag voor de manifestatie heeft gekregen en onderstreept dat er strenge coronaregels en een samenscholingsverbod voor meer dan vier personen van kracht zijn. Eerder riep de burgemeester al op om het gezonde verstand te gebruiken en niet naar Puurs af te zakken. (tdk) 

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Puurs-Sint-Amands in als startgemeente.

Nu in het nieuws