Armeense betogers blokkeren grensovergang in Meer

Armeense betogers zorgen momenteel voor verkeershinder aan de grensovergang op de E19 in Meer (Hoogstraten). Ze voeren ook actie op de E17 in Rekkem en op de E314 in Maasmechelen. Het gaat om Armeense betogers die de aandacht willen vestigen op de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan, over Nagorno-Karabach, en oproepen tot Europese solidariteit.

jvh

In Meer staan groepen Armeniërs met vlaggen en spandoeken. “De politie is overal ter plaatse”, zegt een woordvoerder van de federale politie. “De actievoerders willen met de pers praten om het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan onder de aandacht te brengen”, klinkt het.

Door de actie is de snelweg in de transportzone Meer volledig afgesloten richting Breda, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Wie vanuit Antwerpen richting Breda of Rotterdam moet, krijgt het advies om de A12 te nemen.

Afgelopen zomer liepen de spanningen van een lang conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan op. In september liep het conflict, dat gepaard gaat met zware gevechten en geweld, verder uit de hand.

 ©  Mia Uydens

 ©  Mia Uydens

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Hoogstraten in als startgemeente.

Nu in het nieuws