De kermis op de Veemarkt blijft twee dagen langer staan. ©  Gil Plaquet

Twee dagen langer kermis, trouwroute en 12.000 flessen Gouden Carolus: Warm Welkom Weekend pakt groot uit

Mechelen -

Dit weekend organiseert handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken opnieuw het Warm Welkom Weekend. De speerpunten van deze editie zijn een trouwroute en de kermis op de Veemarkt, die twee dagen langer openblijft. De handelaars trakteren de bezoekers ook op twaalfduizend flessen Gouden Carolus.

Stijn Van de Sande

Het Warm Welkom Weekend is een initiatief van Mechelen MeeMaken. De handelaarsvereniging wil de handelaars in de Dijlestad zo op een unieke manier in de kijker zetten en de klanten in de watten leggen. “Tijdens het Warm Welkom Weekend wordt er een aparte beleving gecreëerd en zetten onze ondernemers extra hun beste beentje voor”, zegt voorzitter Geert Milis. “Daarnaast zorgen we voor extra animatie in de stad. We beloven opnieuw een gevarieerd aanbod zodat we de shoppers op een positieve manier blijven verrassen. Als leuk extraatje delen de handelaars vouchers uit voor in totaal twaalfduizend flessen Gouden Carolus.”

Een van de blikvangers van deze editie is de trouwroute die werd uitgestippeld door een twintigtal handelszaken. “Wie trouwplannen heeft, moet dit weekend zeker naar Mechelen afzakken om inspiratie op te doen of informatie in te winnen”, klinkt het. “Lokaal trouwen zit in de lift en de mogelijkheden in onze stad zijn divers, dat bewijzen de deelnemende handelaars. Zij hebben alles in huis om van je trouwdag de mooiste dag van je leven te maken. De deelnemende winkels zijn te herkennen aan de witte ballonnen aan hun etalage, maar de trouwroute is ook te vinden in de trouwfolder en te downloaden via de website.”

Tussenstop

Ook voor wie zin heeft in smoutebollen is er goed nieuws. Op vraag van de foorkramers blijft de herfstkermis op de Veemarkt twee dagen langer staan, tot en met zondag 18 oktober. “Het is een win-winsituatie”, zegt schepen van Lokale economie Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “De bezoekers van de kermis kunnen nadien de stad intrekken om te gaan winkelen of iets te gaan drinken of eten bij de lokale horeca. Andersom zullen ook heel wat shoppers graag een tussenstop maken op de kermis.”

“Daarnaast koppelen we ook nog een sociaal initiatief aan de verlengde kermis”, klinkt het. “Ongeveer honderddertig kinderen krijgen via Emmaüs en De Keeting jetons waarmee ze dit weekend gratis naar de kermis kunnen. De foorkramers kunnen die jetons later omruilen bij de stad, die de betaling op zich neemt. Zo geven wij de kermiskramers een extra duwtje in de rug in deze moeilijke periode en geven we kinderen die daar anders minder de mogelijkheid toe hebben de kans om naar de kermis te gaan.”

Shopping Shuttle

Het Warm Welkom Weekend vindt plaats van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 18 oktober in de Mechelse binnenstad. Zaterdag en zondag kan je gebruikmaken van de Shopping Shuttle. De gratis pendeldienst brengt je van de randparking aan De Nekker naar het centrum en weer terug.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws