Vergeten potje en trucker met rugpijn doen brandweer Beerse uitrukken

De brandweer van Beerse kreeg zondagochtend twee oproepen na elkaar te verwerken, een voor een ongeval met geknelden, een voor een brand in een woning. Gelukkig vielen beide incidenten mee.

De eerste oproep kwam rond 10 uur binnen voor een ongeval met geknelden in de Nijverheidsstraat in Beerse. Bij aankomst bleek er van een verkeersongeval helemaal geen sprake te zijn: een trucker die er bij een bedrijf kwam leveren, klaagde van pijn in zijn rug, waardoor hij niet op eigen houtje uit zijn cabine geraakte. Hij had het noodnummer gebeld om een ziekenwagen te sturen, maar het uitrukken van de brandweer was niet echt nodig geweest.

De manschappen waren nog maar net terug in de kazerne toen de noodkamer een brand in een woning in de Kerkstraat meldde. In het hartje van deelgemeente Vlimmeren ging in een appartement de rookmelder af, maar de rook bleek van de flat erboven te komen. Daar deden de bewoners niet open, waarop de onderburen de brandweer alarmeerden.

Nadat de spuitgasten zich toegang tot de woonst hadden verschaft, bleek er een vergeten potje op het vuur te staan smeulen. Dat zorgde voor rookontwikkeling, maar het was niet tot een echte brand gekomen. De bewoners van de flat bleken inderdaad niet thuis te zijn. Hans Otten

 ©  BFM

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Beerse in als startgemeente.

Nu in het nieuws