Vier arrestaties in onderzoek naar helikopterkaping Deurne: hoofdverdachte wilde eigen vrouw bevrijden

Deurne -

In het onderzoek naar de helikopterkaping van vrijdag op de luchthaven van Deurne, waarbij een 36-jarige pilote bedreigd werd en gedwongen om naar de vrouwengevangenis van Berkendael te vliegen, zijn zaterdagavond vier arrestaties gebeurd. Dat bevestigt het Antwerpse parket. De hoofdverdachte

Drie verdachten werden sinds vrijdagmiddag actief opgespoord. Ze hadden een afspraak gemaakt voor een helikoptervlucht boven Brussel. Er werd vrijdagnamiddag opgestegen op de luchthaven van Deurne, maar eens ze in de lucht waren, werd de 36-jarige pilote bedreigd met een handvuurwapen.

Ze werd gedwongen om naar de gevangenis van Vorst en de vrouwenafdeling van de gevangenis Berkendael te vliegen. De helikopter cirkelde even laag boven de gevangenis, maar kon niet landen. Daarna vloog hij door naar Hélécine, in de buurt van Tienen. Daar zijn de drie verdachten uit de helikopter gestapt en op de vlucht geslagen.

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging ontvluchting.

Vrouw bevrijden

“Zaterdagavond kon de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen overgegaan tot vier arrestaties”, bevestigt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “De hoofdverdachte, een man van 24 uit Tongeren, kon gearresteerd worden met de bijstand van de speciale eenheden van de Federale Politie in de buurt van Brussel. Hij was in het gezelschap van zijn 50-jarige adoptievader. Niet veel later konden ook de twee medeverdachten van hun vrijheid beroofd worden in Limburg. Het gaat om een man van 18 uit Bilzen en om een man van 22 uit Lanaken.”

Intussen is er meer duidelijkheid over het motief. De hoofdverdachte had het plan opgevat om zijn vrouw te bevrijden. De vier verschijnen in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter.(sare, dvd)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws