Schattige sproetjes zijn een trend voor de herfst: zo maak je ze zelf na

Grote merken brengen sproetjes op de snoet van modellen aan. In een klein groepje op de neus of wangen, maar ook over het hele gezicht. Omdat niet iedereen van nature gezegend is met de schattige vlekjes bedenken visagisten en fans van de trend nu allerlei technieken om ze subtiel te creëren.

vwh

Zo kun je met een wenkbrauwpen kleine, onregelmatige stippen op de huid tekenen. Ga voor een pen die donkerder is qua tint dan je huidskleur. Erin Parsons, de visagiste van onder meer topmodel Gigi Hadid, maakte faux freckles met vloeibare lippenstift voor de modeshow van Jason Wu. Daarvoor gebruikte ze Espresso Enthusiast en Chai Genius, twee tinten uit de Maybelinne-productlijn SuperStay Matte Ink. “Ik doopte een plat penseel in lippenstift en spatte het pigment gewoon op de huid”, legt ze uit. Deze truc is volgens haar mondmaskerproof. “De sproeten bleven zestien uur op hun plaats - ook als de modellen hun maskers weer aantrokken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beautyblogster Olivia Shillito Buck uit Brighton heeft nog een andere hack om nepsproetjes te voorzien in haar reeds opgemaakte gelaat. In een video op TikTok gebruikt ze de Magic Root Cover Up van L’Oréal - verkrijgbaar in verschillende tinten. Normaal dient deze om een uitgroei in je kapsel mee te verdoezelen.

Vervolgens gebruikt ze een beautyblender om de vlekjes minder uitgesproken - lees:natuurlijker - te doen lijken. Werk de look steeds af met doorschijnend poeder of setting spray voor een resultaat dat blijft. Tip: om sproetjes - natuurlijk of niet - extra in de verf te zetten, worden ze vaak gecombineerd met oogschaduw in goud, olijfgroen of oranje tinten. Toch gezegend met natuurlijke sproetjes? Ontwerpster Victoria Beckham heeft ze ook en roept op om ze te tonen. ‘Free the freckles’, schreef ze vorige maand bij een foto van zichzelf zonder make-up.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Shopping

  • Wenkbrauwpen - M.A.C. - 20 euro via DeBijenkorf.be
  • Fixerende spray - Yves Saint Laurent - 66,90 euro via Iciparisxl.be
  • Superstay lippenstift - Maybelinne - 11,99 via Kruidvat.be
  • Transparant poeder - Esteé Lauder - 41,85 euro via zalando.com
  • Magic Retouch - L’Oréal - 5 euro via Bol.com
  • Beautyspons - Nude - 18,50 via Iciparisxl.be
  • Plat penseeltje - April - 9,90 euro via Planetparfum.com
 

Gerelateerd