©  rr

Vermiste Ilias (12) teruggevonden in Wallonië, oom opgepakt op verdenking van ontvoering

De 12-jarige Ilias, de jongen uit Mortsel die sinds donderdag vermist was, is levend en wel teruggevonden in het Waalse Steenkerke. Dat is bevestigd door het parket. De jongen was in het gezelschap van zijn 26-jarige oom. Het parket bevestigt dat de oom is opgepakt, op verdenking van ontvoering.

De jongen vertrok donderdagochtend om 8.10 uur thuis in Mortsel. Het laatste teken van leven van de jongen, waren de beelden die een bewakingscamera van een tankstation in Wilrijk van hem maakte. Ilias fietste aan een stevig tempo, maar hij reed niet in de richting van zijn school.

De afgelopen dagen werden in kader van het onderzoek discreet een aantal huiszoekingen georganiseerd. Onder meer telefonie-onderzoek leidde de speurders deze ochtend naar het Waalse Steenkerke, waar ze de jongen terugvonden.

De jongen werd aangetroffen in het gezelschap van zijn oom. De politie vermoedde al dat die jarige man als vertrouwenspersoon van de jongen meer afwist van de verdwijning, en was hem al enkele dagen actief aan het opsporen. Vanmiddag nog werd hij gevraagd om zelf contact op te nemen met de politie. Hij zou gezocht worden als getuige, niet als verdachte, gaf de politie toen nog aan.

“De oom is gearresteerd, en wordt straks voorgeleid voor de onderzoeksrechter”, zegt het parket van Antwerpen. De man wordt verdacht van ontvoering van een minderjarige.

“In quarantaine”

Die oom, een 26-jarige man uit Berchem, zou eerder deze week op vakantie vertrokken zijn, naar Frankrijk. Afgelopen donderdag, na de verdwijning van Ilias, liet deze oom aan de familie weten dat hij in Frankrijk in quarantaine moest omwille van het coronavirus. Sindsdien kon de familie de oom niet meer bereiken. Nu blijkt dat hij dus in ons land was, bij de jongen.

Vrijwilligers gingen ook vandaag verder zoeken naar de jongen. Iets na 13 uur werd bekend dat Ilias teruggevonden was. Hij wordt teruggebracht naar zijn familie in Mortsel.

(sare, cel, me)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mortsel in als startgemeente.

Nu in het nieuws