©  Pool via REUTERS

Wout van Aert “volledig verrast” dat kopman Roglic Tourzege verliest: “Dit is enorm balen”

Niemand had er nog rekening mee gehouden, maar Tadej Pogacar onttroonde in de voorlaatste Tourrit de ongenaakbaar gewaande Primoz Roglic. Met een ongelooflijke tijdrit richting La Planche des Belles Filles. Wout van Aert zag het gebeuren. “Dit hadden we niet verwacht”, aldus de Belgisch kampioen tegen de klok die vierde werd.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wonderkind Pogacar wint Tour de France na sensationele klimtijdrit

Pogacar moest 57 seconden goedmaken op zijn landgenoot van Jumbo-Visma. Het werd uiteindelijk 1:56, waardoor hij met 59 seconden de Tour naar alle waarschijnlijkheid wint. En dat nadat Roglic twaalf dagen in het geel reed.

“De teleurstelling weegt door”, reageerde een zichtbaar balende Van Aert na afloop. “Ja… Ik zag op beeld dat Primoz heel hoekig draaide en dus niet zoals anders. En dan die stomme chronometer die voor nog meer stress zorgde. Ik zag de bui al hangen en op de slotklim was Pogacar veel sterker. Dit is enorm balen. Het is ook een volledige verrassing voor ons. Hij was ontspannen voor de start, we hebben nog gelachen. Niets wees erop dat hij minder was. We waren klaar om het af te maken, maar we zijn geklopt door een onwaarschijnlijke Pogacar. We hebben hier wel drie weken naartoe gewerkt dus dan is dit een grote teleurstelling.”

Van Aert werd zelf knap vierde op La Planche des Belles Filles. “Ik had zeker goeie benen en heb goed ingedeeld, denk ik. Ik schrok wel even toen ik zo ver achter (Rémi, red.) Cavagna zat, maar achteraf bleek dat die heel snel gestart was. De wind was ook steviger dan bij de verkenning, maar de jongens die mij kloppen reden onder dezelfde omstandigheden. Dit was voor mij het hoogste haalbare. Ik kon mijn wattages trappen, het ging allemaal goed. De ellende begon pas toen ik in de hot seat ging zitten...”

 ©  AFP

 ©  Photo News

Volg het nieuws over Tour de France overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws