Antwerpse politie, brandweer én ziekenhuizen weer bereikbaar na urenlange storing bij Telenet

De Antwerpse politie en brandweer waren donderdagochtend enkele uren telefonisch niet bereikbaar. Ook de Antwerpse ziekenhuisgroepen ZNA en GZA kampten met hetzelfde probleem. De oorzaak lag bij een storing bij Telenet. Omstreeks 10 uur waren de problemen de wereld uit.

pvdp, blg

Ook het telefonisch netwerk van het UZ Gent lag plat, net als een aantal andere ziekenhuizen in Vlaanderen.

De Antwerpse brandweer liet via Twitter weten: “Door een storing bij de provider zijn we telefonisch niet bereikbaar. Voor dringende hulp: bel 112. Voor wespen en wateroverlast kan je terecht op het e-loket.”

Eenzelfde boodschap bij de Antwerpse politie: “Door een technische storing is de Blauwe Lijn niet telefonisch bereikbaar. Je kan wel mailen op: Blauwe.Lijn@politie.antwerpen.be. Heb je dringend politie nodig? Bel dan 101.”

De oorzaak lag bij Telenet. Daar zouden technische problemen zijn ontstaan omstreeks 5 uur na een nachtelijke update aan het netwerk. “Bij een upgrade van het systeem is in de nacht van woensdag op donderdag een technisch probleem gerezen”, zegt Isabelle Geeraerts, woordvoerster van Telenet. “We zijn in contact met de getroffen klanten om hen te helpen om weer bereikbaar te worden”, heet het.

Omstreeks 10 uur liet Telenet weten dat de technische storing verholpen was. “Alle geïmpacteerde bedrijven, waaronder ook een tiental ziekenhuizen, zijn weer bereikbaar”, klonk het.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws