©  rr

Doek valt over discotheek Highstreet 2.0

Hoogstraten -

De legendarische discotheek Highstreet op de Sint-Lenaartseweg in Hoogstraten sluit de deuren. De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft het faillissement uitgesproken over de bvba die de voorbije vier jaren de uitbating deed. Door het gebrek aan activiteiten in de coronacrisis ziet uitbater Nick Jorissen geen perspectieven meer en is stoppen de enige oplossing.

De naam Highstreet blijft bij voetballiefhebbers in het geheugen gegrift door commentator Frank Raes. Die gaf in bijna elke wedstrijd waar ex-voetballer Gert Verheyen, afkomstig uit Hoogstraten, meespeelde te kennen dat Gert zijn toenmalige vrouw had leren kennen in dancing Highstreet. Fred van Ostaeijen startte in 1984 met Highstreet in de Gelmelstraat. Anderhalf jaar later verhuisde de dancing naar de Sint-Lenaartseweg. Grace Jones, die toen een hit had met ‘Slave to the Rhythm’ en acteerde in een Bondfilm, gaf er haar eerste optreden in ons land.

 ©  DBA

Zes jaar geleden gaf Fred de uitbating uit handen, maar is nog steeds eigenaar van het gebouw. “Ik ben momenteel op vakantie in Spanje en heb daar het nieuws van de sluiting vernomen”, vertelt Fred van Ostaeijen. “Tot twee jaar geleden was ik nog zijdelings betrokken bij Highstreet, maar toen ben ik er volledig uitgestapt. De uitgaanssector krijgt harde klappen, dus het faillissement komt niet volledig onverwacht. Als er geen inkomsten zijn, dan wordt het moeilijk. Ik heb sinds maart geen huur meer gevraagd omdat ik dat logisch vond. Wellicht ga ik het gebouw op termijn verkopen. De sector moet nog lang herstellen van de coronacrisis. Ik denk niet dat vanuit die hoek veel interesse gaat komen om het te huren”, zegt Fred van Ostaeijen.

Schuldeiser

Na het afscheid van Fred in juni 2014 heropende de discotheek drie maanden later met de nieuwe naam Arena Hoogstraten. De uitbaters hielden het na amper een jaar voor bekeken. Enkele personen, onder wie Nick Jorissen, namen niet veel later de uitbating over en veranderden de naam in Highstreet 2.0. De bovenverdieping werd een locatie voor privé-feesten. Met succesvolle thema-avonden leek de toekomst verzekerd, maar het coronavirus heeft er anders over beslist. De rechtbank van koophandel sprak het faillissement van H.S. Events bvba uit na een dagvaarding door een schuldeiser.

 ©  DBA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws