Antwerpen na corona: sociaal welzijn

“Sociaal werkers en hulpverleners moeten uit hun kot komen”

Socioloog Peter Raeymaeckers is teleurgesteld in de aanpak van deze coronacrisis door de hogere overheden. “We hebben dringend nood aan een langetermijnperspectief met een visie op rechtvaardigheid”, zegt Raeymaeckers in onze reeks ‘Antwerpen na corona’. Naast het negatieve effect van de coronacrisis kunnen we ook veel positieve lessen trekken.

“Antwerpen kan na de coronacrisis een betere stad zijn daarvoor”. Dat zeggen zes experts met uiteenlopende specialisaties: stadsontwikkeling, sociaal welzijn, economie, mobiliteit, onderwijs, cultuur en vrije tijd. Onze journalist, Sacha Van Wiele, had met al deze experts een gesprek via Skype. Daaruit kwamen briljante ideeën. Briljant, maar ook haalbaar. We presenteren je ze in de zesdelige reeks ‘Antwerpen na corona’.

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW met Peter Raeymaeckers: Sociaal welzijn na corona: “We moeten de uitkeringen optrekken en voorzien in meer openbare ruimte”

Heb jij zelf nog vragen voor Peter Raeymaeckers over armoedebestrijding in Antwerpen? Stel je vraag hier. Wij gaan ermee aan de slag.

 

icon mail

Zit je nog met vragen over armoedebestrijding? Laat het ons weten.

Laat het ons weten!