Staf Coppens verhuist met zijn gezin naar Zweden om er ‘Camping Cöppens’ te openen

Staf Coppens (39) en zijn vrouw Monique (47) verhuizen samen met hun twee kinderen, Beau (12) en Nora (11), naar Zweden. Dat meldt de VTM-presentator zelf op Instagram. Hij gaat er een camping openen, maar “Staf blijft programma’s maken voor VTM, de kijker kan alvast dit Zweeds avontuur volgen in ‘Camping Cöppens’’, aldus de zender in een persbericht.

Arthur De Meyer

Hoewel de opnames voor de tweede reeks van ‘Code Coppens’ nog volop bezig zijn, had Staf Coppens maandagochtend groot nieuws. “Hoog tijd om wat te vertellen”, stak hij van wal in een videoboodschap op Instagram. Want de presentator verhuist samen met zijn vrouw Monique, zoon Beau en dochter Nora naar Zweden om er een camping te openen. “We zijn fervente kampeerders en hebben de voorbije jaren met caravan of motorhome door Europa gereisd”, klinkt het in een persbericht. “We kwamen terecht op de mooiste plekjes op aarde en dat op een ‘back to basic’ manier. Het kamperen als familie brengt je niet alleen dichter bij elkaar, maar ook dichter bij alles wat écht belangrijk is in ons leven.”

“Natuurlijk is dit allemaal erg spannend, maar we hebben er veel zin in”, zegt zijn echtgenote Monique van der Velden. “De kinderen kunnen niet wachten om straks op de bevroren meren te schaatsen en de Zweedse bossen onveilig te maken.”De aankoop van de camping zit momenteel in de laatste fase waardoor de verhuisplannen alsmaar concreter worden. Het is de bedoeling om nog dit jaar te verhuizen, aldus nog de presentator op Instagram.

Camping Cöppens

In een persbericht laat VTM weten dat Coppens programma’s zal blijven maken voor VTM. “Hij wil dolgraag nog vele programma’s met zijn broer Mathias maken”, klinkt het. “En hij wil ook graag hun droom in Zweden delen met de kijker. Daarom zal de verhuis van het gezin door zijn broer Mathias Coppens en productiehuis Roses Are Blue gevolgd worden en te zien zijn in een nieuw VTM-programma. Het programma met de werktitel ‘Camping Cöppens’ wordt in de loop van 2021 uitgezonden bij VTM.”

Wel benadrukt Coppens dat dit niet een ‘zoveelste televisieproject’ is. “Het is in de eerste plaats een persoonlijke droom die we al lang koesterden als gezin en die we nu eindelijk gaan waarmaken. Als ik deze droom en mijn andere passie (televisie maken nvdr.) kan combineren, doe ik dat natuurlijk graag.”

Reacties

In de video is te zien hoe Staf een bezoekje brengt aan zijn broer Matthias om het grote nieuws mee te melden. Zijn reactie spreekt boekdelen. “Wat? Dat kan niet! Staf, wacht even. Wat?” Even moet Matthias zijn tranen verbijten. “Je gaat wel weg uit België hé.” Trots is hij wel. “Maar proficiat, respect dat je dat doet. Ik moet alleen even bekomen.” Intussen regent het positieve reacties onder de post op Instagram. “Ik herinner mij die droom zo hard, je hebt die 2 jaar geleden verteld in #DeMeeloper”, schrijft Q-Music-presentator Sam De Bruyn. “Volgens mij heb ik toen al gereserveerd.” Enkelen hebben ook wat medelijden met de tranen van Matthias. “No worries”, schrijft Rani De Coninck, “we zullen wij dan je broer Mathias wel den Duvel aandoen!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws