Ludiek filmpje BARST steekt de draak met avondklok

Het Molse duo BARST verspreidt een ludiek filmpje dat de draak steekt met de avondklok en het horeca-sluitingsuur in de provincie Antwerpen. In het filmpje zie je hoe de Corbiestraat in Mol op een minuut tijd leegloopt. “Het is vooral bedoeld als knipoog”, zeggen de makers.

Het recente filmpje van Stinus Hannes en Bart Dirkx alias BARST toont een gezellig avondje uit in de Corbiestraat, de uitgaansbuurt van Mol. Tot klokslag om 23u een alarmsignaal afgaat en iedereen halsoverkop de cafés en terrassen verlaat.

“Het filmpje is zeker niet bedoeld als protest tegen de avondklok en het vervroegde sluitingsuur in onze provincie. Het is eerder een knipoog”, vertelt Stinus Hannes. “Het nieuws van de avondklok haalde zelfs de internationale media en we wilden gewoon met de situatie lachen. Natuurlijk zonder iemand te schofferen. We dragen de horeca sowieso een warm hart toe en hebben zeker te doen met het grote inkomstenverlies dat ze nu lijden vanwege de strenge maatregelen.”

Het afgelopen jaar maakte BARST al een aantal ludieke filmpjes die verwijzen naar de coronacrisis. Zo maakten ze in opdracht van de jeugddienst en de sportdienst van Mol een filmpje dat jongeren erop wijst dat het belangrijk is om de coronamaatregelen te volgen. Nadien volgden nog filmpjes over de versoepeling van de maatregelen, de heropening van de horeca en het dragen van mondmaskers.

“We hebben nog verschillende initiatieven op het programma staan”, zegt Stinus. “Die gaan niet allemaal over de coronamaatregelen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een lokale bakker een promofilmpje gemaakt over zijn donuts.”

 ©  RR

 ©  RR

 ©  RR

 (MTO)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws