© rr

Spookrijder ramt meerdere wagens in Houthalen-Helchteren: verschillende personen gekneld, ravage enorm

Een spookrijder heeft zondagavond op twee kruispunten op de Grote Baan in Houthalen een ware ravage aangericht. Als bij wonder vielen er geen doden. Een Dodge ramde dertien voertuigen. Het medisch rampenplan werd afgekondigd omdat meerdere inzittenden geklemd zaten. Acht slachtoffers, onder wie twee zwaargewonden, zijn met spoed naar de ziekenhuizen gebracht. Een Dodge-bestuurder met vrouwelijke passagier reed tegen het verkeer in tussen de twee kruispunten. De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel is gearresteerd voor verder onderzoek naar het ongeval.

Een zware blauwe Dodge Ram die vanuit Helchteren kwam aangereden, botste rond 18.15 uur op het kruispunt met de Dorpsstraat in Houthalen-centrum met een witte terreinwagen. Bij die zware klap raakte nog drie voertuigen betrokken. De bestuurder van de Dodge reed gewoon door, tegen het verkeer in, naar het kruispunt met de Souwstraat, aan de McDonald’s. Onderweg ramde hij nog negen voertuigen.

Volgens getuigen reed de Dodge bijzonder snel, sommigen spreken over snelheden die 170 km/u benaderden. De ravage die werd aangericht is hallucinant. Auto’s werden herleid tot wrakken. Inzittenden geraakten niet uit hun voertuig. Ook de vrouwelijke passagier van de Dodge moet uit de wagen worden bevrijd.

Om alle slachtoffers te bevrijden en naar ziekenhuizen te brengen, werd het medisch rampenplan afgekondigd. Ambulances en mug-teams snelden toe. Ook het Vlaams Kruis en het Rode Kruis kwamen helpen. De Grote Baan tussen de twee kruispunten werd afgesloten voor het verkeer en werd ingenomen door hulpdiensten en politie. Getuigen waren zwaar onder de indruk van het ongeval, dat elke verbeelding tart.

 ©  112 meldingen

Het is onduidelijk wat de bestuurder van de Dodge bezielde. Politiemensen van de zone Carma hebben alle sporen vastgelegd voor verder onderzoek. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige gestuurd om alle omstandigheden vast te leggen en verder te analyseren. De Dodge-rijder kon zelf nog uit de wagen stappen. Hij is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. In het belang van de openbare veiligheid en voor verder onderzoek is de man gearresteerd.

De politie vraagt om de omgeving van het ongeval zondagavond te vermijden. Een omleiding is voorzien.

 ©  112 meldingen

 ©  cn

 ©  cn

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws