©  Photo News

Eén dag voor promotiefinale: positieve coronatest bij Beerschot

Eén dag voor Beerschot de promotiefinale tegen OH Leuven afwerkt, heeft er één iemand in de club een positieve coronatest afgelegd. De persoon in kwestie heeft geen symptomen en werd in quarantaine geplaatst. Alle andere medewerkers, trainers en spelers zijn negatief. De wedstrijd tegen OHL kan en moet wel gewoon gespeeld worden.

“Bij de laatste coronatesten van Beerschotspelers, -trainers en -medewerkers is één staal positief. Er is onmiddellijk overleg geweest tussen de medisch verantwoordelijken van Beerschot en de Pro League. Beerschot volgt het strenge protocol van de Pro League nauwgezet op”, deelde Beerschot het nieuws zelf mee via de clubwebsite.

“De persoon die positief testte, heeft geen symptomen en is 7 dagen in quarantaine geplaatst. Uit respect voor hem en z’n privacy zal Beerschot z’n naam niet bekendmaken en hierover niet meer communiceren. Alle andere medewerkers, trainers en spelers zijn negatief. De wedstrijd tegen OHL kan en moet gewoon gespeeld worden.”

“Zoals het protocol het voorschrijft, zal er maandag opnieuw getest worden en volgt er nog een test later in de week.”

Zeker van 1A

Vrijdag kwam al het nieuws dat zowel Beerschot als OHL naar 1A promoveert, maar de promotiewedstrijd heeft wel degelijk nog een sportieve inzet. Er moet nog een kampioen bepaald worden en de winnaar mag ook een ronde later beginnen aan de Beker van België. Bovendien bouwt de Pro League zo juridische garanties in, mocht Westerlo als leider van het algemene klassement alsnog de beslissingen aanvechten.

 

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws