archieffoto. ©  Isosport

KV Mechelen met 1-0 onderuit tegen Metz

KV Mechelen trekt komend weekend met een pak twijfels naar zijn eerste competitieduel in de Jupiler Pro League. Ook tegen het Franse Metz – afgelopen seizoen vijftiende in de Franse Ligue 1 – kon het niet winnen. Met 2 op 18 en slechts één gemaakt doelpunt tegen RWDM oogt de balans van Malinwa deze voorbereiding erg pover.

Door de warmte werd de wedstrijd van Malinwa tegen Metz vervroegd van 15u00 naar 10u30. Wouter Vrancken opteerde voor het duo Bateau-Bushiri achteraan en met Togui als diepe spits.

Toch waren het de Fransen die de eerste kans bij elkaar voetbalden. Centonze bereikte Nguette, die naast kopte. Op het kwartier een eerste keer KV Mechelen. Kabore legde goed terug, maar Vranckx en Togui konden net niet bij het leer. Halfweg de eerste helft hield Coucke Maïga nog van de openingstreffer, maar op een mooie plaatsbal van Boulaya had de Mechelse doelman geen verhaal.

Malinwa reageerde met een goed schot van Storm, Oukidja pareerde. De laatste kans voor rust was opnieuw voor KVM. Opnieuw Vranckx en Togui konden net niet bij een voorzet van Hairemans.

Na rust ging Malinwa op zoek naar de gelijkmaker. Togui mikte over, Van Damme knalde op de doelman. Een stevige tackle op Van Damme leverde de bezoekers geen penalty op. Na een handvol wissels was de laatste kans van de partij voor Togui, maar ook hij kon niet besluiten.

Zo start Malinwa aan de nieuwe voetbalcompetitie met twee draws (tegen Seraing en RWDM) en vier nederlagen (tegen Club Brugge, Standard, OHL en Metz). Met een doelsaldo van -14 (1-15) is er duidelijk nog een pak werk aan de winkel, al bewees het verleden al dat een zwakke voorbereiding niet altijd een slechte competitiestart inhoudt. (ydb)

KV Mechelen: Coucke, Kabore, Bateau (67’ Vanlerberghe), Bushiri, Bijker (67’ Van Cleemput), Van Damme (79’ Van Den Eynden), Schoofs, Vranckx (67’ De Camargo), Hairemans, Storm (67’ Kaya), Togui.

Doelpunten: 29’ Boulaya (1-0).

Voor jou geselecteerd