©  Photo News

Grootste supportersclub van OH Leuven roept op niét naar stadion te komen na promotiematch

Louvaniste, de grootste supporterclub van Oud-Heverlee Leuven, roept alle supporters op de promotiematch van zondagavond tegen Beerschot thuis in de eigen bubbel te volgen en na afloop van de wedstrijd niet naar het stadion af te zakken. Eerder lanceerden de stad Leuven en het bestuur van Oud-Heverlee Leuven reeds een dergelijke oproep.

De match moet uitmaken wie van beide clubs naar 1A mag promoveren. Eerder besliste het stadsbestuur in overleg met OHL reeds om de match achter gesloten deuren te spelen. Volgens Louvaniste zal de match evenwel zowel door Proximus als Telenet uitgezonden worden. “We zijn ervan overtuigd dat we gaan promoveren, maar er zal geen kampioenenviering zijn”, aldus de supportersclub.

Leuvense cafés die de match willen uitzenden, moeten dat vooraf verplicht aan het stadsbestuur en zich houden aan een aantal maatregelen. Zo zijn binnenin grote projectieschermen niet toegelaten en is het ook verboden tv-toestellen op terrassen te plaatsen. De cafés moeten ook verplicht met een reservatiesysteem werken om te voorkomen dat de capaciteit van de zaak overschreden wordt.

Het bestuur van tegenstander Beerschot lanceerde woensdag al een soortgelijke oproep aan de fans om “in de eigen paarse bubbel te blijven” en niet samen te komen.

Volg het nieuws over OH Leuven overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws