© rr

Jongen die mondmasker niet draagt hardhandig aangepakt door agent: “Niet de bedoeling om zo op te treden”

In Roeselare (West-Vlaanderen) heeft zich zaterdagnamiddag een ernstig incident voorgedaan op de Traxsite. Een jongen die geen mondmasker droeg, kreeg het zwaar aan de stok met een politieagent. Omstaanders filmden hoe de agent de jongeman een vuistslag gaf en tegen de grond werkte.

Zaterdagmiddag liep het compleet uit de hand op de Traxsite in Roeselare. Nabij het skatepark op de jongerensite voerden de stadswachten een controle uit op de naleving van de coronomaatregelen. Een van de aanwezige jongeren bleek geen mondmasker te dragen en had ook niet de intentie om er één aan te doen.

De politie werd erbij gehaald, waarop een discussie ontstond tussen een agent en de jongere. Tijdens die discussie, waarbij de agent naar het identiteitsbewijs van de jongeman vroeg en die laatste de agent een nazi noemde, reageerde de agent fel door de jongere een serieuze klap te verkopen. Een collega-agent kwam ter plaatse en de jongeman werd ingerekend. Omstaanders filmden het hele gebeuren en zetten de beelden op sociale media.

“Het parket is ingelicht en we hebben een proces-verbaal opgesteld. Zondag zullen we kijken welke maatregelen we zullen nemen tegenover onze medewerker. We hebben de beelden in beslag genomen”, aldus Curd Neyrinck, korpschef van de politiezone Riho. Hij betreurt het voorval. “Het was onze intentie om dit weekend bijvoorbeeld te controleren naar het naleven van de nieuwste coronamaatregelen binnen de horeca. Het is echter niet de bedoeling op een dergelijke manier op te treden.”

Het parket liet zondag weten dat er een opsporingsonderzoek gestart zal worden naar de feiten en dat er een intern onderzoek komt bij de politie.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws