©  BELGA

Terugwedstrijd promotiefinale tussen OHL en Beerschot zonder toeschouwers

OH Leuven en stad Leuven beslisten, na uitgebreid overleg de afgelopen dagen, om geen publiek toe te laten bij de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot van zondag 2 augustus.

Maarten Delvaux

De Nationale Veiligheidsraad besliste afgelopen donderdag om de fase 5 van het corona exitplan niet te activeren. Voor evenementen in open lucht bleef de mogelijkheid om tot 400 aanwezigen toe te laten. De coronapandemie neemt echter opnieuw fel in kracht toe en de besmettingscijfers nemen in het hele land spectaculair toe. In onderling overleg met het stadsbestuur werd beslist om de wedstrijd tegen Beerschot dan ook achter gesloten deuren af te werken.

Peter Willems, CEO van OH Leuven: “De wedstrijd van 2 augustus is een uiterst belangrijke wedstrijd voor OH Leuven en we hadden graag de steun gekregen van op zijn minst een deel van onze trouwe fans. Maar als club hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en die nemen we samen met de stad op. De gezondheid van onze supporters en de inwoners van de regio is veel belangrijker. We willen dan ook alle risico’s op verspreiding van het virus via onze wedstrijd vermijden. Ik roep bij deze onze fans dan ook op om zondag 2 augustus verantwoordelijk te zijn en te supporteren van op afstand. Respecteer de coronamaatregelen. We zijn als club uiteraard benadeeld ten opzichte van de heenwedstrijd. Hoe jammer de spelers, coach en iedereen die OH Leuven een warm hart toedraagt het ook vinden, dit is ondergeschikt aan de gezondheid van onze supporters en de bevolking.”

Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven: “Dit is een moeilijke, maar juiste en verantwoordelijke beslissing. Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar gezondheid en veiligheid staan voorop. We moeten elkaar beschermen. Het aantal besmettingen is in Leuven en de regio op dit moment nog laag, toch zijn we voorzichtig en alert. We blijven preventief werken. Beter voorkomen dan genezen.”

De supporters die een ticket gekocht hadden voor de oorspronkelijke wedstrijd en de abonnees, hebben al ingetekend op een compensatieregeling. De supporters gaven in deze regeling bijna 30.000 euro aan het goede doel.

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws