©  BELGA

Beerschot en OH Leuven willen uitstel van competitiestart 1A door tijdsgebrek na promotiefinale

Beerschot en OHL hebben een verzoek ingediend om de start van de competitie uit te stellen. Dat deden ze in een brief naar de Pro League. De clubs verwijzen naar de korte tijdsspanne tussen hun promotiefinale (2 augustus) en het begin van 1A (8 augustus).

De vraag van Beerschot en OH Leuven komt er nadat de Pro League eerst beide clubs per brief gevraagd had of ze hun eerste twee speeldagen wilden uitstellen. Die vraag zien Beerschot en OH Leuven als bewijs dat de Pro League erkent dat er een probleem is voor beide ploegen. Zij willen alleen maar akkoord gaan als de competitie dan voor iedereen zou worden uitgesteld. Ze hebben ook bemiddeling aangevraagd, wat wil zeggen dat ze bereid zijn naar de rechtbank te stappen.

“Beerschot bevestigt dat het, samen met OHL, de voorzitter van de Pro League heeft gevraagd te bemiddelen en na te denken over het probleem van de te korte tijd tussen de promotiefinale en de start van de competitie in 1A. Daardoor heeft de winnaar van de finale niet genoeg tijd om zich voor te bereiden”, klinkt het in een statement van de Kielse club. “Beerschot heeft dit gevraagd in een constructieve, vertrouwelijke brief naar de leden van de RVB van de Pro League. We betreuren het dan ook dat de inhoud van deze brief werd gelekt. We blijven ons focussen op de finale die de kampioen van 1B zal bepalen. Beerschot onthoudt zich van verder commentaar.”

Ook de Leuvenaars kwamen met een gelijkaardig statement na het uitlekken van het nieuws. “Beerschot en OH Leuven bevestigen dat ze de voorzitter van de Pro League gevraagd hebben te bemiddelen in het probleem dat de promovendus van de promotiefinale amper tijd krijgt zich voor te bereiden op het volgende seizoen. Beerschot en OHL betreuren dat een constructieve, vertrouwelijke brief naar de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League gelekt wordt. Beerschot en OHL focussen zich op het spelen van de finale die de kampioen van 1B en promovendus naar 1A zal bepalen en onthouden zich van verder commentaar.”

Bij de Pro League wilde men voorlopig enkel kwijt dat men “akte genomen heeft van het verzoek van Beerschot en OH Leuven”.

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws