©  Photo News, GVA

CIJFERS. Besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens: hoe zit het in de provincie Antwerpen en in heel België?

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt snel toe in ons land. Maar hoe zit het met het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens? Bekijk hieronder de laatste cijfers voor de provincie Antwerpen en voor het hele land.

(Het laden van de grafieken in dit artikel kan enkele seconden duren. Ze worden automatisch geüpdatet als er nieuwe gegevens zijn.)

LEES OOK: KAART. In welke gemeenten flakkert het coronavirus weer op?

Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens stijgt (voorlopig) nog niet zo dramatisch als het aantal besmettingen. Dat komt omdat het een hele tijd kan duren voor mensen ernstig ziek worden en naar het ziekenhuis moeten, laat staan overlijden.

Een andere factor die een rol speelt, is dat er in vergelijking met de eerste golf veel jonge mensen besmet raken. Oudere mensen hebben meer kans om zwaar ziek te worden.

Er wordt nu ook meer getest dan in het begin.

LEES OOK: CIJFERS. Per gemeente: hoe verloopt de epidemie?

Het is vooral belangrijk dat het aantal ziekenhuisopnames niet te veel stijgt, zodat de ziekenhuizen niet opnieuw zwaar belast worden.

Bekijk hieronder de cijfers voor de provincie Antwerpen en het hele land. Voor de overlijdens geeft Sciensano geen gegevens per provincie.


Provincie Antwerpen


België


Onderstaande tabel van UGent-onderzoeker Bart Mesuere geeft een goed overzicht voor alle provincies en gewesten.

Voor jou geselecteerd