©  Belga, Instagram

Spygate aan Den Dreef? Losada reageert met knipoog op vermeend bezoek aan oefencomplex OHL

Binnen tien dagen staat de terugmatch van de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot op het programma. Trainers Marc Brys en Hernan Losada kennen elkaar door en door, maar in OHL-kringen wordt er online druk gespeculeerd over een onverwacht bezoek van de Argentijnse coach op een training van zijn voormalige leermeester. Een Belgisch variant van het Britse spygate? Losada reageerde al met een knipoog, maar het mentale spelletje tussen de twee trainers lijkt alvast begonnen.

Bijna drie jaar geleden was Marc Brys, toen nog coach van Beerschot-Wilrijk, woest nadat hij een ‘spion’ van OH Leuven had betrapt aan het Kielse oefencomplex in de aanloop naar het belangrijke competitieduel tussen OHL en Beerschot-Wilrijk. Nu lijken de rollen omgekeerd.

Op een Facebookgroep van OHL-supporters werd gisteren een foto geplaatst met bijhorende tekst. “Naar verluidt is Hernan Losada (of toch iemand die er sterk op trekt) gespot aan het Zoet Water (oefencomplex OHL, red). De snoodaard waagde het zelfs even te komen piepen aan het oefenplein. Marc Brys liet niets aan het toeval over en gaf opdracht het ganse trainingscomplex hermetisch af te sluiten. Er wordt zelfs gefluisterd dat Beerschot nu een drone zou inzetten. Men weze gewaarschuwd bij OHL!”

 ©  Facebook

Een Belgische variant van het Britse spygate? Even recapituleren voor wie het verhaal niet kent: over de plas kreeg Marcelo Bielsa, de Argentijnse coach van het zopas gepromoveerde Leeds United, vorig seizoen een boete van bijna 230.000 euro voor het bespioneren van tegenstanders tijdens trainingen. Hij betaalde die stevige boete uit eigen zak. De Britse pers smulde van het spionageschandaal en van het gedrag van de merkwaardige Argentijnse trainer. Bielsa is – geheel toevallig – een van de grote voorbeelden van Beerschot-coach Losada.

De Antwerpse Argentijn reageerde al met een knipoog op de wilde geruchten. Hij plaatste de foto van de Leuvense Facebook-fanpagina op zijn eigen Instagram-account en voegde er twee afbeeldingen van drones aan toe. Het is heel onwaarschijnlijk dat Losada effectief naar het oefencentrum van de concurrent is getrokken. Probeert hij de tegenstander met zijn bericht op social media uit de tent te lokken?

 ©  Instagram Hernan Losada

De doeken rond het oefencomplex hangen er weliswaar echt. Marc Brys wil niets aan het toeval overlaten en zal op zondag 2 augustus Beerschot proberen verrassen. Het spionageverhaal doemt overigens niet voor het eerst op bij een ploeg van Brys. Een beproefd recept van de sluwe vos? Het mentale spelletje tussen de twee trainers lijkt alvast begonnen. Nog tien dagen tot de finale!

Koen Frans

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws