Themabeeld. © Ricardo Reitmeyer

Vier mannen aangehouden voor gewelddadige home invasion

Laakdal -

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft maandag vier mannen aangehouden voor een gewelddadige home invasion die vorige woensdagnacht plaatsvond in Laakdal. Zaterdag zorgden de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en PZ Geel-Laakdal-Meerhout voor de doorbraak in het onderzoek.

De home invasion, die plaatsvond in de nacht van 1 juli en meer dan een uur heeft geduurd, ging gepaard met veel geweld. Enkele mannen vielen woensdagnacht binnen in het huis van een 83-jarige man in Leyndekker in Laakdal. De daders sloegen de oudere man verschillende keren zwaar in het gezicht, ze duwden een hoofdkussen op zijn gezicht en knevelden hem met plakband.

De dieven doorzochten de woning en gingen ervandoor met geld en juwelen. Het slachtoffer kon na de feiten zelf de hulpdiensten bellen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis van Diest gebracht.

Buit grotendeels teruggevonden

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter voor de zaak en de afdeling goederen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen voerde het onderzoek. Dat onderzoek belandde dit weekend in een stroomversnelling. In samenwerking met PZ Geel-Laakdal-Meerhout arresteerde de FGP zaterdagavond vier verdachten bij twee huiszoekingen in Laakdal. De vier mannen van 29, 30, 35 en 57 jaar oud hebben de Roemeense nationaliteit. De politie vond een groot deel van de buit terug.

De vier verdachten werden maandag voorgeleid en werden nadien aangehouden. Het gerechtelijke onderzoek moet hun precieze aandeel in de home invasion nog verder duidelijk maken. (javs)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd