© ATV

Antwerpse politie gaat strenger optreden tegen chauffeurs die kruispunten blokkeren

Antwerpen -

In een poging om het verkeer aan de oostkant van Antwerpen wat uit de knoop te halen, gaat de Antwerpse politie strenger optreden tegen bestuurders die kruispunten blokkeren. Sinds begin deze week is het op veel plaatsen hopeloos aanschuiven ten gevolge van enkele werven die gelijktijdig zijn opgestart.

Dennis Van Damme

Onder meer in de wijk Zurenborg en in Borgerhout is het sinds maandag ellende troef in het verkeer door enkele werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer. De Plantin en Moretuslei is geknipt voor de heraanleg van het kruispunt met de Provinciestraat, het kruispunt van de Singel met de Luitenant Lippenslaan ligt open en op de E313 wordt aan geluidsschermen voor de Tuinwijk gewerkt.

De Antwerpse politie stelt naar eigen zeggen vast dat veel hinder veroorzaakt wordt door automobilisten die kruispunten blokkeren door, ook wanneer ze beseffen dat ze het kruispunt niet over gaan geraken, toch door te rijden. Aan alle interventieploegen is daarom gevraagd om strenger tegen dat gedrag op te treden. “We gaan bestuurders erop aanspreken en verbaliseren indien nodig”, zegt woordvoerder Willem Migom.

Een voorbeeld van een kruispunt waar de problemen sinds deze week groot zijn, is dat aan het Sportpaleis. “Onze verkeerspolitie is al sinds maandag in de weer en doet wat ze kan, maar er is meer nodig. We kunnen geen auto’s wegtoveren, dus op deze manier hopen we een mentaliteitsverandering teweeg te kunnen brengen”, zegt Migom nog.

De werkzaamheden op de E313 moeten midden juli klaar zijn, de andere werken duren nog tot eind augustus.

Gerelateerd