Naast extra groen komen er ook extra zitelementen bij op de IJzerenleen. Dirk Vertommen

IJzerenleen wordt groener en aantrekkelijker met boom- en plantenbakken

De autoluwe kern in de Mechelse binnenstad breidt begin juli opnieuw uit. De stad grijpt de invoering aan om de IJzerenleen te vergroenen.

Normaal zouden de autoluwe IJzerenleen en het autoluwe gedeelte in de Onze-LIeve-Vrouwestraat al een feit zijn, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Die zorgde er ook voor dat andere werkzaamheden voor de invoering ervan werden uitgesteld. “De IJzerenleen krijgt nog een upgrade bij de uitbreiding van de autoluwe zone”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en Groenontwikkeling.

Op het plein komen er nog deze maand vier plantenbakken met zitelementen bij en vier boombakken. De stad investeert daar alles samen meer dan 33.000 euro in. “Ze zullen ervoor zorgen dat het plein er heel wat groener en aantrekkelijker uitziet”, vertelt de schepen. In de Onze-Lieve-Vrouwestraat staat een volledige herinrichting op stapel. Ook die moet de winkelstraat een heel stuk groener maken. Om de handelaars na de crisis een beetje te sparen, heeft het stadsbestuur de opstart van de werf uitgesteld tot september 2021.

Meer lezen? Ook de Onze-Lieve-Vrouwestraat wordt groener

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd