De Roma rekent op steun publiek om financiële kater door coronacrisis te verwerken

Restaurant Amor heropent op woensdag 10 juni. Dat is zowat het enige goede nieuws wat De Roma momenteel kan melden. De coronacrisis slaat een zware financiële put. Een reddingsactie kijkt nu naar het publiek.

“De Roma wordt slechts voor een heel beperkt deel gesubsidieerd. Wij zijn voor 85% afhankelijk van eigen inkomsten. Die halen we voor het grootste deel uit onze ticketverkoop en omzet van de bar. En die zijn sinds 12 maart volledig weggevallen”, zegt coördinator Danielle Dierckx. “We weten nog steeds niet met hoeveel mensen en met hoeveel verlies we kunnen heropenen in september. Iedere avond dat onze zaal leegstaat, betekent een extra financiële put in de financiële krater die deze crisis heeft geslagen. Om er terug bovenop te komen, roepen we het publiek op om ons te steunen.”

De Roma vraagt nu om de zaal te steunen met een gift of om tickets te kopen voor het najaar en voor 2021. Een waardebon kopen, kan niet alleen voor een concert, maar ook voor een etentje in het aanpalende huisrestaurant Amor op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Wie tickets heeft gekocht voor een afgelast concert, wordt vriendelijk gevraagd om dat bedrag te doneren aan De Roma in plaats van het geld terug te vragen.

LEES OOK. Zo willen Antwerpse concertzalen ‘coronaproof’ worden: “Het moet tof blijven voor artiest én publiek”

www.deroma.be

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd